Supa crema de cartofi

de danakarin in Supe, 15 Ian 2014 | 3588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g de cartofi
  • o ceapa
  • un ardei capia
  • 50 g de unt
  • o lingura de crema gulas
  • o lingurita de boia
  • 100 g de bacon
  • 100 ml de smantana
  • sare, piper
  • o lingurita de tarhon uscat
  • 1,5 l de apa sau zeama de zarzavat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartofi:

Am curatat si tocat ceapa, am taiat ardeiul in fasii subtiri, am curatat, spalat si taiat in cubulete cartofii. Am pus ceapa si ardeii la calit intr-un pic de unt, cans s-au inmuiat nitel am adaugat cartofii taiati cuculete, crema de gulas si boiaua( tot de sorginte ungureasca :-)), am amestecat de vreo doua trei ori pe foc si am adaugat apa cat sa acopere mine. Am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat toate zarzavaturile. Daca aveti o zeama de legume e si mai bine!

Cand s-au fiert toate am maruntit cu blenderul pana am obtinut o crema, am sarat, piperat cu piper proaspat macinat, am adaugat niste tarhon uscat, si 100 ml de smantana dulce.

Separat am prajit intr-o tigaie niste bacon, sau costita, si am presarat feliile crocante peste supa pe care am servit-o fierbinte. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de naut